Motor & Film > Eat the Peach

Durf ik de perzik te eten? Dat is de centrale vraag in Eat the Peach, waarin twee motorrijdende vrienden hun eigen Wall of Death bouwen in de hoop daarmee te ontsnappen aan armoede en verveling.

Eat the Peach begint met beelden van hoofdpersoon Vinnie die met zijn offroadmotor over een eindeloze bruine vlakte rijdt. Dit Marslandschap, het resultaat van grootschalige turfwinning, vormt het troosteloze decor van de film. Vinnie (Stephen Brennan) woont met zijn vrouw en dochtertje in een schamel huisje aan de rand van de vlakte, op enkele kilometers van de grens met Noord-Ierland. Af en toe doet hij onderhoudswerkzaamheden aan de turfgraafmachines, maar veel brengt dat niet op.

Zijn zwager Arthur (Eamon Morissey) raakt zijn baan kwijt bij het Ierse filiaal van een Japanse computerfabriek. Van een Japanse collega en vriend krijgt hij bij het afscheid een videorecorder en een stapel videobanden. Na het bekijken van de film Roustabout, waarin Elvis Presley op de kermis de steile wand berijdt (zie MOTO73 22/2010), komt Vinnie op het idee om zijn leven een nieuwe draai te geven.

Lees meer in de nieuwe MOTO73, die vanaf vandaag, in de winkel ligt!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.