Motor & Film > Endgame – Bronx Lotta Finale (1983)

Een Italiaanse pulpfilm met een Honda Goldwing-ratbike en een zwerm mutanten op offroadmotoren. Een van oorsprong Nederlands-Indonesisch ‘Mooiste Meisje van de Klas’ speelt de heldin in Endgame. Filmkunst met een scherpe neus voor mensenvlees. Gedurende de laatste, meest sombere jaren van de Koude Oorlog kwamen er tientallen films en stripboeken uit die zich afspeelden in een door atoomgeweld verwoeste wereld. Motoren speelden een belangrijke rol in het post-apocalyptische genre: van Deathsport, Mad Max en Terminator tot de Belgische strip Jeremiah. Kennelijk is een motorfiets hét vervoersmiddel voor het leven ‘na de bom’. Maar misschien speelt ook mee dat de populariteit van motorrijden in de jaren tachtig flink groeide en dat er daarom sowieso meer motoren op het witte doek verschenen.
Let op! Beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Meer lezen? Mis dan de totaal vernieuwde MOTO73 niet. Nummer 4 ligt tot en met 29 februari in de winkel!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.