donderdag 25 april 2024

Motor & Film > Hell’s Angels ‘69

Het bijzondere van Hell’s Angels ’69 is dat er echte Hells Angels in meespelen. Niet alleen als figuranten die ervoor zorgen dat het café-interieur kort en klein wordt geslagen, zoals in Hell’s Angels on Wheels (1967), maar als heuse acteurs. Mijn jeugdvriend Douwe Veenstra is een doorgewinterde liefhebber van bikerfilms. Op zestienjarige leeftijd zag hij in de (inmiddels gesloopte) Victoria-bioscoop in Amsterdam zijn eerste: The Losers (1970). Twee jaar later kocht hij zijn eerste motor, een Jawa, en nu rijdt hij al jaren op een Harley. Zijn fascinatie voor bikerfilms en motorbendes is er in de tussentijd niet minder op geworden. Zijn boekenkast bevat twee meter boeken over motoren, waarvan een groot deel over outlaw-bikers. Genoeg reden om Hell’s Angels ‘69 bij hem thuis te bekijken.

De rijke playboys Chuck (Tom Stern) en Wes (Jeremy Slate) zijn de hippe feestjes beu en besluiten uit verveling het Caesars Palace-casino in Las Vegas te overvallen. De broers bedenken daarvoor een ingewikkeld plan. Eerst infiltreren ze verkleed als biker een groep Hells Angels, dan plegen ze in keurige kleren de overval, om zich uiteindelijk weer als bikers uit de voeten te maken ten einde de Hells Angels de schuld in de schoenen te schuiven.
En, de film bevat veel motoractie!

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen