13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motor & Film > Psychomania (1973)

In een poging begin jaren zeventig het wereldwijde succes van de Britse griezelfilm te continueren, vermengden de makers van Psychomania horror met het in die tijd populaire bikerfilm-genre. Resultaat: een cultfilm met idiote horrorscènes en bloedstollende motoractie. Onlangs blikte de BBC terug op de ‘tiener-zombie-biker-kikker-voodoo-hippie-musical’ Psychomania. Hoofdrolspeler Nicky Henson (1945) vertelt dat zijn stand-in Cliff Diggins op een Triumph door een plastic nepmuur moest rijden.

De motor nam zonder problemen de hindernis, maar de stuntman zelf kwam niet door de dikke, uitgeharde verflaag en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Als Henson de lachtranen uit zijn ogen heeft gewreven, vraagt de BBC-verslaggever hoe de acteur zich voelt nu hij de film na veertig jaar weer terugziet. “Ashamed”, luidt het kernachtige antwoord. Dat oordeel sluit mooi aan bij dat van de Times-recensent die de film destijds alleen geschikt achtte voor vertoning tijdens een SS-reünie.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet. Deze ligt tot en met woensdag 1 februari in de winkel.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen