Motor & Film > Psychomania (1973)

In een poging begin jaren zeventig het wereldwijde succes van de Britse griezelfilm te continueren, vermengden de makers van Psychomania horror met het in die tijd populaire bikerfilm-genre. Resultaat: een cultfilm met idiote horrorscènes en bloedstollende motoractie. Onlangs blikte de BBC terug op de ‘tiener-zombie-biker-kikker-voodoo-hippie-musical’ Psychomania. Hoofdrolspeler Nicky Henson (1945) vertelt dat zijn stand-in Cliff Diggins op een Triumph door een plastic nepmuur moest rijden.

De motor nam zonder problemen de hindernis, maar de stuntman zelf kwam niet door de dikke, uitgeharde verflaag en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Als Henson de lachtranen uit zijn ogen heeft gewreven, vraagt de BBC-verslaggever hoe de acteur zich voelt nu hij de film na veertig jaar weer terugziet. “Ashamed”, luidt het kernachtige antwoord. Dat oordeel sluit mooi aan bij dat van de Times-recensent die de film destijds alleen geschikt achtte voor vertoning tijdens een SS-reünie.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet. Deze ligt tot en met woensdag 1 februari in de winkel.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.