Motor & Film > The Rum Diary (2011)

Hunter S. Thompson (1937-2005) was een Amerikaanse schrijver en Harley-rijder. In een sfeervolle en grappige film brengt Johnny Depp de jonge Thompson tot leven, toen deze op Puerto Rico zijn carrière als journalist en drinkebroer vorm trachtte te geven. The Rum Diary gaat in Nederland op 22 december in première.

Ongrijpbaar als Jan Cremer, dopezuchtig als Simon Vinkenoog, links als George Orwell en avontuurlijk als Kuifje. Hunter S. Thompson schreef, in de stijl van de new-journalism, reportages die het midden hielden tussen literatuur en journalistiek. Zelf noemde hij zijn rauwe verslagen gonzo-journalistiek. Toen Thompson een jaar of 23 was, werkte hij als verslaggever op Puerto Rico.

Meer lezen? Mis dan het DUBBELDIKKE nummer van MOTO73 niet. Deze editie ligt nog tot en met 4 januari 2012 in de winkel!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.