zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motor gaat leger in

Elektrisch rijden heeft toch zo z’n – strategische – voordelen. Zo kun je zonder dat de andere partij er weet van heeft, geruisloos diep vijandelijk gebied binnendringen. Dat vinden ze in het Amerikaanse leger van dermate tactische meerwaarde dat ze het eveneens Amerikaanse BRD opdracht hebben gegeven een hybride allroad te ontwikkelen.

Doel is elitekorpsen gebruik te laten maken van deze tweewielers om zo onder ‘stealthy’ omstandigheden speciale missies uit te kunnen voeren. Het in San Francisco gehuisveste BRD gebruikt de RedShift MX motorcross-machine als basis voor deze legerversie. Een topsnelheid van 80 km/u behoort op de 40 pk sterke BRD tot de mogelijkheden. Al zal de nadruk vooral liggen op het zo ver mogelijk opschroeven van de actieradius en de nog te ontwikkelen tweewielaandrijving.

dit is zó 2013…

Wel zorgen dat de batterij goed opgeladen is, een stopcontact zoek in vijandig gebied kan nog een vervelende klus zijn…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen