Motor gaat leger in

Elektrisch rijden heeft toch zo z’n – strategische – voordelen. Zo kun je zonder dat de andere partij er weet van heeft, geruisloos diep vijandelijk gebied binnendringen. Dat vinden ze in het Amerikaanse leger van dermate tactische meerwaarde dat ze het eveneens Amerikaanse BRD opdracht hebben gegeven een hybride allroad te ontwikkelen.

Doel is elitekorpsen gebruik te laten maken van deze tweewielers om zo onder ‘stealthy’ omstandigheden speciale missies uit te kunnen voeren. Het in San Francisco gehuisveste BRD gebruikt de RedShift MX motorcross-machine als basis voor deze legerversie. Een topsnelheid van 80 km/u behoort op de 40 pk sterke BRD tot de mogelijkheden. Al zal de nadruk vooral liggen op het zo ver mogelijk opschroeven van de actieradius en de nog te ontwikkelen tweewielaandrijving.

dit is zó 2013…

Wel zorgen dat de batterij goed opgeladen is, een stopcontact zoek in vijandig gebied kan nog een vervelende klus zijn…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.