woensdag 8 februari 2023

WK Superbike Aragon: VD Mark tweede!

WK Superbike ronde 2 ARAGON

SBK manche 1
Regerend wereldkampioen Tom Sykes kon in Australië nog niet imponeren maar dat is op Motorland Aragon in Spanje tijdens de tweede ronde wel anders. Tijdens de eerste manche leidt de Britt van begin tot eind en komt met een ruime voorsprong als eerste over de finish. Zijn teamgenoot Baz wordt tweede en heeft op zijn beurt weer behoorlijk wat voorsprong op Jonathan Rea. Rea kwam in de laatste ronde voorbij Giuliano op de Ducati, die probeerde in de laatste chicane toch nog voorbij Rea te komen en kwam ten val.

SBK manche 2
Weer is Tom Sykes op de Kawasaki die kopstart pakt. Maar door een achteraf gezien verkeerde bandenkeuze rijdt hij niet zomaar weg. Teamgenoot Baz haakt meteen aan en later maakt Melandri er een leidend trio van. Het gaat hard en zowel Baz als Melandri doen tot in de laatste ronde pogingen om Sykes van de winst af te houden. Te vergeefs zo blijkt want  Sykes komt toch weer als eerste over de meet. De tweede plaats wederom voor Baz en Melandri op de Aprilia maakt het podium compleet.

 

Supersport
Michael van de Mark is niet als snelste weg maar de Rotterdammer komt in de derde ronde naar de leiding. Dat houdt hij zes ronden vol voordat hij wordt ingehaald door Coghlan op de Yamaha en Cluzel op de MV Agusta. Twee ronden later ziet Van der Mark ook Kenan Sofuglu voorbij komen. Hij kan het tempo van de drie net niet bijbenen. Maar in de twaalfde ronde remt Cluzel te laat, hij raakt Coghlan en samen komen ze te val. Sofuoglu leidt en Michael rijdt op de tweede plaats. Hij kan de Turk niet meer bedreigen en moet genoegen nemen met de tweede plaats. Florian Marino wordt derde.

De andere Nederlanders
Meer Oranje succes werd er geboekt door Wayne Tessels. In de Superstock 600 eist hij de derde plaats op. Koen Zeelen wordt veertiende. Kevin Valk rijdt zijn Kawasaku ZX-10R naar de negende plaats in de Superstock 1000. Max van Schoonhoven doet zijn best in de European Junior Cup en traint naar een vijfde plaats maar komt in wedstrijd ten val.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelNSF100-seizoen geopend
Volgend artikelMotor gaat leger in

Gerelateerde artikelen