zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Olieprijs stijgt in 2014

Mexico, Saoedi-Arabië en Rusland voorspellen dat de olieprijs stijgt van gemiddeld 98 dollar per vat in 2013 naar 117 dollar in 2014. De drie landen hebben in het verleden bewezen over prima voorspellende eigenschappen te beschikken. Andere partijen houden het op een prijs van 104 dollar per vat. Het gevolg is ongeacht het scenario gelijk: aan de pomp reken je straks meer af.

Betrouwbare graadmeter
Afgelopen december bevond de vraag naar olie zich weer op het niveau van voor de financiële crisis. De vraag lijkt verder te groeien terwijl het aanbod gelijk blijft. Het blijft natuurlijk gissen, maar de voorspellingen van Mexico, Saoedi-Arabië en Rusland blijken vaak een betrouwbare graadmeter voor de olieprijzen. Deze landen zitten gemiddeld 12 procent naast de uiteindelijke olieprijs.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen