Olieprijs stijgt in 2014

Mexico, Saoedi-Arabië en Rusland voorspellen dat de olieprijs stijgt van gemiddeld 98 dollar per vat in 2013 naar 117 dollar in 2014. De drie landen hebben in het verleden bewezen over prima voorspellende eigenschappen te beschikken. Andere partijen houden het op een prijs van 104 dollar per vat. Het gevolg is ongeacht het scenario gelijk: aan de pomp reken je straks meer af.

Betrouwbare graadmeter
Afgelopen december bevond de vraag naar olie zich weer op het niveau van voor de financiële crisis. De vraag lijkt verder te groeien terwijl het aanbod gelijk blijft. Het blijft natuurlijk gissen, maar de voorspellingen van Mexico, Saoedi-Arabië en Rusland blijken vaak een betrouwbare graadmeter voor de olieprijzen. Deze landen zitten gemiddeld 12 procent naast de uiteindelijke olieprijs.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.