Motoragenten klagen over windscherm

Politieagenten die op motoren hun werk doen, klagen over het windscherm van de dienstmotoren. Deze zou te laag zijn, waardoor er gehoorschade kan optreden. Door de vele rijwind is de kans aanwezig om doof te worden. Tientallen agenten hebben hun zorgen geuit. De agenten pleiten nu voor betere windschermen en sommigen weigeren zelf hun werk te doen op motoren met te korte windschermen.

Politievakbond ACP stelt dat vooral lange agenten er last van hebben. Drie motoragenten zouden al te kampen hebben met gehoorproblemen zoals oorsuizen. Wanneer de agenten met een hoge snelheid rijden moet de mobilofoon extra hard worden gezet, wat de schade nog groter kan maken. Er zouden nieuwe politiemotoren besteld worden, maar ook daarvan is het windscherm te laag. 

Een oplossing zou zijn om een extra windscherm te plaatsen, bovenop de huidige. Dit doet de politie niet doordat zo de aansprakelijkheid van de producent vervalt en een extra windscherm instabiel zou zijn. “Aangezien de motorrijders op allerlei niveaus binnen de politieorganisatie al tijden geen gehoor krijgen”, zo luidt de enigszins ongelukkig geformuleerde conclusie van de ACP, is het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nu met de zaak bezig.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.