Motorbeschilderingen en tattoos komen samen bij Huid en Staal

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product of een organisatie of vereniging. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Onlangs openende Frank Bouwmeester in MotoPort Hengelo een atelier waar hij motoren en motoraccessoires beschilderd. Onder de naam Huid en Staal startte hij hier tevens een tattooshop. Naar zijn weten is hij de enige in Nederland die de combinatie van het ambachtelijk beschilderen van huid en staal combineert. 

Dat Frank zijn bedrijf vestigde in een motorzaak komt voort uit zijn eigen interesse in motoren en zijn jarenlange vriendschap met de eigenaar van MotoPort. Onlangs werd de zaak uitgebouwd, waardoor er ruimte kwam voor een atelier en een tattooshop. 

Frank Bouwmeester maakt op verzoek van klanten grafische tekeningen op bijvoorbeeld motortanks, zijspannen en helmen. Klanten komen meestal zelf met een idee, waarna Frank een tekening op papier maakt. Na een goedkeuring gaat hij op een ambachtelijke manier met penseel en kwast aan de slag. Daarbij komt zijn achtergrond en opleiding aan de Kunstacademie van past. 

De motor- en tekenpassie van Frank Bouwmeester past bij de trend van het steeds meer perso-naliseren van motoren en helmen. Motorrijders willen zich onderscheiden en doen dat door een persoonlijk verhaal op hun tank of helm te zeten.  

Daarnaast ziet Frank dat de trend dat tattoos steeds grafischer en expressiever worden. Daar past zijn stijl goed bij. “Het heeft iets weg van reclametekenen van de jaren ‘60 en ’70. Die strakke duidelijke lijnen, daar houd ik van en dat is ook mijn signatuur geworden. Dat neemt niet weg dat ik ook tattoos met meer kleurverloop en schaduw kan zetten.” 

Demonstratie

Op zaterdag 31 mei houdt Frank tijdens de Koning Zelfbouw Dag in MotoPort Hengelo demonstraties motoronderdelen beschilderen. Zie www.koningzelfbouw.nl voor meer informatie over dit evenement, waar je je zelfgebouwde motoren aan het publiek kunt laten zien. 

Meer informatie

Huid en Staal is te vinden achterin de MotoPort Hengelo zaak en is geopend van donderdag tot en met zaterdag. Kijk voor meer informatie op www.huidenstaal.nl.   

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?