Van den Goorbergh terug in competitie

Het waren geweldige tijden, toen Jurgen van den Goorbergh in volle glorie meestreed op het allerhoogste niveau. We hebben vandaag het recht om even te mijmeren en de tijden van weleer te herbeleven, want het zal niet lang duren totdat we Jurgen weer serieus in actie kunnen zien.

Notabene in de week waarin Max Biaggi (nog altijd een vriend van Van den Goorbergh) zijn terugkeer aankondigt, vangen we hier op de redactie een zeer betrouwbaar gerucht op: Van den Goorbergh gaat weer competitief motor rijden. Het precieze hoe en wat is nog onbekend, maar hoogstwaarschijnlijk zien we de oud GP-coureur binnenkort terug in een endurance-wedstrijd, en zeker niet voor spek en bonen.

De reden laat zich raden: Van den Goorbergh start dit jaar weer in de Dakar op twee wielen, en wil daarvoor in optimale conditie zijn. Nou heeft Van den Goorbergh zijn lichaam altijd gezond gehouden, mede doordat hij recreatief nog vaak in het vadel zit en met gemak twintig kilometer hardloopt, maar een competitieve wedstrijd moet gaan zorgen voor de echte competitie-focus. En dat maakt de Dakar voor ons Nederlanders alleen maar interessanter: zal Van den Goorbergh zich vooraan het deelnemersveld laten zien?

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.