13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Van den Goorbergh terug in competitie

Het waren geweldige tijden, toen Jurgen van den Goorbergh in volle glorie meestreed op het allerhoogste niveau. We hebben vandaag het recht om even te mijmeren en de tijden van weleer te herbeleven, want het zal niet lang duren totdat we Jurgen weer serieus in actie kunnen zien.

Notabene in de week waarin Max Biaggi (nog altijd een vriend van Van den Goorbergh) zijn terugkeer aankondigt, vangen we hier op de redactie een zeer betrouwbaar gerucht op: Van den Goorbergh gaat weer competitief motor rijden. Het precieze hoe en wat is nog onbekend, maar hoogstwaarschijnlijk zien we de oud GP-coureur binnenkort terug in een endurance-wedstrijd, en zeker niet voor spek en bonen.

De reden laat zich raden: Van den Goorbergh start dit jaar weer in de Dakar op twee wielen, en wil daarvoor in optimale conditie zijn. Nou heeft Van den Goorbergh zijn lichaam altijd gezond gehouden, mede doordat hij recreatief nog vaak in het vadel zit en met gemak twintig kilometer hardloopt, maar een competitieve wedstrijd moet gaan zorgen voor de echte competitie-focus. En dat maakt de Dakar voor ons Nederlanders alleen maar interessanter: zal Van den Goorbergh zich vooraan het deelnemersveld laten zien?

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen