MOTORbeurs Utrecht: meer bezoekers dan 2013

De MOTORbeurs Utrecht heeft afgelopen donderdag tot en met zondag meer bezoekers getrokken dan in 2013. Waar vorig jaar zo’n 87.000 betalende bezoekers de kassa’s passeerden, slaat de teller voor dit jaar iets hoger uit: op een haar na 90.000 mensen (89.750) bezochten de Jaarbeurs.

Een lichte plus dus, en dat is absoluut positief aldus Anne-Marie Vos, samen met haar projectteam drijvende kracht achter de Utrechtse MOTORbeurs: ‘90.000 bezoekers trekken in deze nog altijd moeilijk tijd, is absoluut een goede opsteker. De beurs bestaat dit jaar 30 jaar en natuurlijk hadden we dat feestje graag gevierd met 100.000 bezoekers, maar je moet je afvragen hoe realistisch dat is, voorlopig blijft dat nog een utopie. De motorbranche krabbelt op na moeilijk crisisjaren en het is goed om te zien hoe enthousiast iedereen (nog) steeds is, zowel exposanten als bezoekers. Nee, 90.000 is natuurlijk een giga-aantal, er zijn ook nog eens 1,4 miljoen Nederlanders op vakantie. We zijn hier heel blij mee.’

Vos vervolgt: ‘Ik denk dat de mensen ook echt een hele leuke dag hebben gehad, niet alleen hij of zij die specifiek op zoek was naar een nieuwe of gebruikte motorfiets, maar iedereen. We hebben echt ingezet op een breed programma, met een doorlopende stuntshow buiten, een custom-bike én café-racer expositie, de kids-trial achter in hal 7…er was voor iedereen wat te beleven. Daarnaast hebben we de terrassen een kwaliteitsimpuls gegeven, met meer muziek en een mooiere aankleding en hebben we de toerisme- en reizen-standhouders een hal naar voren gehaal. Die stonden voorheen teveel in een verdomhoekje, zonde, want daarvoor komen juist heel veel mensen naar de beurs. We proberen ook de komende jaren te blijven vernieuwen zonder het DNA van de beurs aan te tasten.’

foto: Guus van Goethem

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?