Motorbranche groeit flink

Het CBS meldt vandaag dat de omzet van de auto- en motorbranche in het eerste kwartaal van 2015 met bijna 2 procent is gestegen. Daarbij is de groei van de motorbranche het opvallendst: die is maar liefst 15 procent! Dit mede doordat er 5 procent meer nieuwe motoren werden verkocht.

Niet geheel opvallend is het dus dat het ondernemersvertrouwen in de gecombineerde branche positief is, zo meldt het CBS. Het aantal openstaande vacatures nam dan ook toe. Sinds het vierde kwartaal van 2011 is het aantal vacatures niet meer zo hoog geweest.

Hier vind je het complete rapport als PDF-file.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.