Motorclub klaagt minister Opstelten aan

Motorclub Veterans heeft aangifte gedaan tegen Ivo Opstelten. De club vindt dat de minister van Veiligheid en Justitie zich schuldig maakt aan laster door onwaarheden over de club te verspreiden. De VVD’er is zich van kwaad bewust. Hij weerspreekt dat hij de motorclub wegzet als ‘zware criminelen, drugsdealers en moordenaars’.

Kritiek KNMV
Opstelten laat de kritiek van de RAI en KNMV over alle afgelaste motorevenementen eveneens van zich afglijden. Het probleem schuilt volgens zijn woordvoerder bij gemeenten. Die zijn verantwoordelijk voor de openbare orde en zij maken daarom de afweging of een evenement wel of niet doorgaat. De branchevereniging heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten daarom gevraagd motorevenementen niet klakkeloos te verbieden.

Veterans
De leden van de Veterans hebben als militair in het buitenland gediend. De club zit samen met de Hells Angels in een ‘overleggroep’, maar dat doet het naar eigen zeggen om de rust te bewaren. Tot nu toe is er volgens de club nog nooit een strafrechtelijk onderzoek gedaan naar de club of een van de leden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.