13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Motorclub klaagt minister Opstelten aan

Motorclub Veterans heeft aangifte gedaan tegen Ivo Opstelten. De club vindt dat de minister van Veiligheid en Justitie zich schuldig maakt aan laster door onwaarheden over de club te verspreiden. De VVD’er is zich van kwaad bewust. Hij weerspreekt dat hij de motorclub wegzet als ‘zware criminelen, drugsdealers en moordenaars’.

Kritiek KNMV
Opstelten laat de kritiek van de RAI en KNMV over alle afgelaste motorevenementen eveneens van zich afglijden. Het probleem schuilt volgens zijn woordvoerder bij gemeenten. Die zijn verantwoordelijk voor de openbare orde en zij maken daarom de afweging of een evenement wel of niet doorgaat. De branchevereniging heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten daarom gevraagd motorevenementen niet klakkeloos te verbieden.

Veterans
De leden van de Veterans hebben als militair in het buitenland gediend. De club zit samen met de Hells Angels in een ‘overleggroep’, maar dat doet het naar eigen zeggen om de rust te bewaren. Tot nu toe is er volgens de club nog nooit een strafrechtelijk onderzoek gedaan naar de club of een van de leden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen