13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Kawasaki wint op straat en op het circuit

Met een groei van 32% qua registraties ten opzichte van 2013 is Kawasaki een van de snelst groeiende motormerken in Nederland. Niet alleen “op de straat” gaat het goed met Kawasaki, ook op het circuit domineert het merk. Het afgelopen weekend scoorde Kawasaki wederom een serie sensationele overwinningen.

De eerste was het behalen van de zéér prestigieuze kampioenschapstitel in het Amerikaanse AMA Supercross kampioenschap door de Kawasaki KX450F met Ryan Villopoto aan het stuur. Voor de vierde keer op rij was “RV2” de sterkste van allemaal, de overmacht van “Team Green” is ook in het zand wederom bewezen.

In hetzelfde weekend was het de Kawasaki ZX-10R die voor de derde keer op rij liet zien de betrouwbaarste, snelste superbike van dit moment te zijn. Daarvan is geen woord overdreven als je na 24 uur voluit racen de overwinning in de 78ste editie van de legendarische Bol d’Or race wint. Het SRC Kawasaki Team met Nicolas Salchaud, Grégory Leblanc en Matthieu Lagrive overkwam de blessure van de laatstgenoemde, en reed met de twee overgebleven rijders door de lange nacht, om-en-om wisselend aan het stuur van de ZX-10R. De combinatie van vastberadenheid, uithoudingsvermogen en de ZX-10R bleken alsnog winnend.

Na het World Superbikes weekend in Assen gaat Kawasaki zowel in het WK Superbikes als het WK Supersport aan de leiding van het kampioenschap. Regerend wereldkampioen Tom Sykes is weer te sterk in de Superbikes, terwijl Forian Marino de leiding heeft in het al even zwaar bevochten Supersport-kampioenschap.

In Nederland was het Kawasaki-rijder Kevin Valk die als wildcardrijder de FIM Superstock 1000 race won tijdens het WK Superbikes op het TT-Circuit. Waar zijn merkgenoten Sykes en Baz het lastig hadden met de enorme hoeveelheid regenwater hield Kevin het hoofd koel en reed het hele veld van vaste deelnemers met zijn ZX-10R op afstand.

Overzicht afgelopen weekend:
De prestigieuze “Bol d’Or” 24 uur race werd voor de derde keer op rij door Kawasaki met de ZX-10R gewonnen.
Tom Sykes heeft met de ZX-10R zijn nr. 1 positie in het World Superbikes verder versterkt.
Loris Baz reed een snellere kwalificatietijd tijdens de World Superbikes dan de MotoGP rijders in 2013, Baz staat nu derde in het wereldkampioenschap.
Ryan Villapoto pakte op zijn KX450F voor de 4e keer de kampioenschapstitel in het Amerikaanse AMA Supercross kampioenschap.
Kevin Valk won op zijn Kawasaki ZX-10R de Superstock 1000 race in Assen.
Florian Marino heeft met zijn Kawasaki ZX-6R de leiding in het Wereldkampioenschap World Supersports overgenomen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen