13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Motordiefstal, en wat is de straf?

Gestolen motorfietsen, we horen er helaas te veel over. Maar van de afwikkeling horen we helaas maar weinig. Toevallig viel ons oog gisteren op een rechtzaak Hoorn, waar twee vermeende motordieven voor de rechter stonden.

Verdachten Rafael P. en Marius D, twee Poolse arbeiders, vielen door de mand toen zij in de ochtend van 22 september aan een motorfiets aan het sleutelen waren. Dit deden ze achter hun huis in Hoorn onder een dekzeil, en een oplettende buurtbewoner vond dat erg opvallend. Deze waarschuwde de politie en enkele agenten waren gauw ter plekke.

Veel recherchewerk kwam er niet aan te pas om vast te stellen dat de motorfiets kort tijd eerder was gestolen uit Breezand. Hierbij waren ook een motorpak, laarzen en gereedschap gestolen. Die spullen werden terug gevonden in de auto van verdachte D., waarin de politie trouwens ook nog even elf XTC-pillen aantrof.

Tijdens de rechtzaak gisteren verklaarden de twee dat ze de motorfiets hadden ontvangen van een vriend genaamd Piotr. Verdere info hadden ze echter niet over deze zogenaamde vriend. 

De motor bleek korte tijd ervoor samen met een pak, laarzen en gereedschap te zijn gestolen uit een loods aan de Wallerweg in Breezand. Het pak en gereedschap werden samen met elf xtc-pillen in de auto van D. aangetroffen.

Er werd gisteren door de Officier van justitie zes (P.) en tien (D.) weken cel geëist. De rechter vond in het geval van D. alleen heling bewezen, en hij kwam er vanaf met een celstraf gelijk aan de drie dagen voorarrest, plus 25 dagen detentie voorwaarderlijk.

P. werd serieuzer gestraft, de rechter achtte bewezen dat hij schuldig was aan de diefstal. Hij kreeg een gevangenisstraf van vier weken.

Foto boven: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen