dinsdag 28 maart 2023

Motordieven ‘bekogelen’ politie met motorfietsen

Op de vlucht voor de politie gooien motordieven rigoureus motoren en koffers uit hun vluchtwagen. Helpen deed de wild-west-actie niet: de politie pakte drie mannen op, twee wisten te ontsnappen.

Het hadden scenes uit een Hollywood-film kunnen zijn, maar het gebeurde afgelopen nacht toch echt op de N391 tussen Emmen en Nieuw-Weerdinge. De woeste achtervolging eindigde voor het boeventuig en hun Mercedes-busje in de sloot nadat een politiewagen hun vluchtwagen van achter aantikte. Twee jonge Assenaren en een inwoner van Delfzijl werden opgepakt.

Iets eerder had een alerte politieagent het vijftal midden in de nacht nogal verdacht bij hun busje zien staan. Na het inroepen van extra hulptroepen, wilde de politie het busje aan de kant zetten. Voor de bestuurder was het stopteken juist een aansporing om er vandoor te gaan. Tijdens de vlucht werden twee motoren zonder genade naar buiten geknikkerd. Die krankzinnige actie stond een goede afloop echter niet in de weg. De politie onderzoekt of het drietal bij andere diefstallen van motoren is betrokken.

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image