Motordieven ‘bekogelen’ politie met motorfietsen

Op de vlucht voor de politie gooien motordieven rigoureus motoren en koffers uit hun vluchtwagen. Helpen deed de wild-west-actie niet: de politie pakte drie mannen op, twee wisten te ontsnappen.

Het hadden scenes uit een Hollywood-film kunnen zijn, maar het gebeurde afgelopen nacht toch echt op de N391 tussen Emmen en Nieuw-Weerdinge. De woeste achtervolging eindigde voor het boeventuig en hun Mercedes-busje in de sloot nadat een politiewagen hun vluchtwagen van achter aantikte. Twee jonge Assenaren en een inwoner van Delfzijl werden opgepakt.

Iets eerder had een alerte politieagent het vijftal midden in de nacht nogal verdacht bij hun busje zien staan. Na het inroepen van extra hulptroepen, wilde de politie het busje aan de kant zetten. Voor de bestuurder was het stopteken juist een aansporing om er vandoor te gaan. Tijdens de vlucht werden twee motoren zonder genade naar buiten geknikkerd. Die krankzinnige actie stond een goede afloop echter niet in de weg. De politie onderzoekt of het drietal bij andere diefstallen van motoren is betrokken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.