Motoren mogen in Londen op busbaan

Motorfietsen krijgen vanaf 23 januari 2012 permanente toegang tot de busbanen in Londen. Bij deze beslissing is bepaald niet over één nacht ijs gegaan. Want er werden gelijktijdig liefst twee onderzoeken verricht naar de mogelijke gevaren en naar wat het precies zou opleveren. In totaal duurde het hierdoor achttien maanden om tot een beslissing te komen.

Naar schatting rijden 50.000 (!) motoren dagelijks door de hoofdstad van Engeland. Al is rijden een groot woord want het verkeer staat meestal muurvast. Met de komst van de Olympische Spelen zal het de komende periode zeker niet rustiger worden. Daarnaast wil het stadsbestuur de CO2-uitstoot naar beneden krijgen en daarbij moet deze maatregel gaan helpen.

De doorslag gaf het feit dat motorrijders en andere kwetsbare verkeersdeelnemers geen (nog) groter risico lopen door het toestaan van motoren op de busbaan. Alle informatie is te vinden op www.tfl.gov.uk/roadusers/redroutes/10151.aspx.

Bron: visordown.com
Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.