13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Belgische politiek helpt eindelijk cross

In 2012 zal Lommel de Motorcross der Naties, het officieuze wereldkampioenschap voor landenteams, organiseren. De Vlaamse regering geeft daarvoor 250.000 euro steun. Dit heugelijke nieuws heeft Vlaams minister van Sport Philippe Muyters bekendgemaakt. Als dit niet de kerstgedachte is, weten wij het ook niet meer…

De Vlaamse regering had al laten weten dat het de Motorcross der Naties zou ondersteunen indien de organisatie werd toegewezen aan een Vlaamse kandidaat. Intussen is bevestigd dat Lommel in 2012 mag instaan voor de organisatie van de wedstrijd. In ruil voor de ondersteuning verwacht de Vlaamse regering wel dat de organisatoren Vlaanderen mee betrekken in hun communicatie en promotiemateriaal. Een redelijke eis lijkt ons.

Het is in 2012 overigens precies 30 jaar geleden dat de Motorcross der Naties in Lommel werd georganiseerd. De laatste editie in Vlaanderen vond plaats in 2003 op Zolder.

Foto: Youthstream
Bron: Het Laatst Nieuws

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen