Belgische politiek helpt eindelijk cross

In 2012 zal Lommel de Motorcross der Naties, het officieuze wereldkampioenschap voor landenteams, organiseren. De Vlaamse regering geeft daarvoor 250.000 euro steun. Dit heugelijke nieuws heeft Vlaams minister van Sport Philippe Muyters bekendgemaakt. Als dit niet de kerstgedachte is, weten wij het ook niet meer…

De Vlaamse regering had al laten weten dat het de Motorcross der Naties zou ondersteunen indien de organisatie werd toegewezen aan een Vlaamse kandidaat. Intussen is bevestigd dat Lommel in 2012 mag instaan voor de organisatie van de wedstrijd. In ruil voor de ondersteuning verwacht de Vlaamse regering wel dat de organisatoren Vlaanderen mee betrekken in hun communicatie en promotiemateriaal. Een redelijke eis lijkt ons.

Het is in 2012 overigens precies 30 jaar geleden dat de Motorcross der Naties in Lommel werd georganiseerd. De laatste editie in Vlaanderen vond plaats in 2003 op Zolder.

Foto: Youthstream
Bron: Het Laatst Nieuws

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.