13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Motorfiets met trappers!

In eerste instantie kieperden we het persbericht al bijna weg, want elektrische fietsen zijn niet ons ding. Echter, in een flits zagen we nog net iets over een topsnelheid van 80 km/u, waarmee deze elektrische fiets ineens een elektrische motorfiets wordt!

Net als bij een normale elektrische fiets, bepaal je zelf de snelheid door de snelheid waarmee je trapt. Hij gaat alleen ietsje harder en vereist dus een motorrijbewijs (categorieA1, gelijk aan 125 cc) en ook de helmplicht is van toepassing. De 12 pk sterke DC borstelmotor heeft een koppel van 75 Nm dat constant aanwezig is en het leuke is dat je daarmee op je ‘fiets’ bij het verkeerslicht gegarandeerd als eerste weg bent. Bovendien kun je geflitst worden en heb je daar weer een ontzettend goed verhaal mee voor in de kroeg.

Actieradius ligt tussen de 50 en 70 km, daarna is het echt fietsen om thuis te komen. Opladen gaat gewoon via het stopcontact en duurt zo’n 3,5 uur. Levensduur van de accu is 2000 laadcyclussen, wat neer komt op zo’n tien jaar volgens de fabrikant.

Het apparaat staat op 18 inch wielen en heeft een wielbasis van 1.465 mm. Gewicht is 123 kg. De prijs is een niet misselijke € 13.850, maar voor het milieu heb je dat gewoon over.

Meer informatie: erockit.net/nl

P.s. In Duitsland rijdt de polizei erop, dus gelieve bij achtervolging niet harder te gaan dan 80km/u!

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tjQz_cYjsH4
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen