vrijdag 29 maart 2024

Motor- handelaar laat zich niet overvallen

Een in het Brabantse Someren woonachtige motorhandelaar werd in de val gelokt toen hij motor wilde kopen. De verkoper trok een taser en probeerde de Brabander te vellen, maar helaas voor hem was de handelaar niet van plan zich te laten beroven.

In eerste instantie dacht hij een pistool in de nek te krijgen, maar toen hij doorhad dat het ‘slechts’ een stroomstootwapen betrof, greep hij in. Met een ferme tik maakte hij de Rotterdamse overvaller onschadelijk. De Brabander legde de hem op de grond, belde de politie en – zoals men dat tegenwoordig vaker doet – filmde hem.

Les geleerd?
Tegenwoordigkopen we van alles via internet, staan we met een goedgevulde envelop bij vreemden op de stoep, en lopen we – te goeder trouw – stiekem een enorm risico. Marktplaats, Speurders, enzovoorts hebben een deur geopend naar eenvoudiger kopen en verkopen van spullen, maar als je al een prijs afgesproken hebt, weet de verkoper vrij zeker dat jij met dát bedrag op zak voor zijn deur zult verschijnen.

Uiteindelijk zijn de meeste verkopers gewone mensen zonder kwade plannen, maar voor het geval dat, kun je beter pas gaan pinnen nadat je langs geweest bent en een bedrag overeen bent gekomen. Voelt het niet goed, dan haak je voorzichtig af en ga je huiswaarts. Daarnaast is iemand meenemen met de koop ook nooit een slecht plan.

Mocht je dan toch slachtoffer van dergelijke praktijken worden, dan is meewerken het enige dat je kunt doen. De Somerenaar had 8.500 euro op zak om de motor te kopen, en ondanks dat dat heel veel geld is, is het je leven nooit waard.

Kijk ook eens goed op de sites van bijvoorbeeld Speurders en Marktplaats voor meer tips om veilig te handelen. Zo blijft het ook leuk!

Foto/video: VKmag

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen