MotorNL verzekering stelt geen strengere eisen aan keyless motorfietsen

Onlangs verschenen er in diverse media berichten over de verscherpte regels die verzekeraars vanaf 1 januari jongstleden stellen voor keyless contactsleutels. Voor berijders van een onder andere een BMW R1250 GS, BMW R1200RT, BMW K1600 GT, Ducati Multistrada, Honda Goldwing en KTM 1290 Super Adventure S een hard gelach.

Gelukkig doet de MotorNL verzekering hier niet aan mee. De MotorNL verzekering is ondergebracht bij Quakel Assuradeuren. Bij Quakel Assuradeuren zijn motoren met een keyless entry niet zwaarder belast in premie en kennen ze geen aanvullende beveiligingseisen. Vaak is een ART 4* goedgekeurd slot icm een stuurslot voldoende en soms is bij het stallen van de motorfiets buiten, afhankelijk van de waarde van de motorfiets en de woonplaats, een aard- en nagelvaste verankering verplicht. De MotorNL verzekering kent ook geen alarmverplichting.

Steeds meer nieuwe motoren worden uitgerust met een keyless systeem, dit zorgt ervoor dat de sleutel van de motor alleen binnen een bepaalde afstand van de motor aanwezig hoeft te zijn om te kunnen starten. Dit brengt een risico met zich mee, doordat dieven de reikwijdte van dit signaal met een soort versterker groter maken en zo de motor dus kunnen starten. Hierop hebben verzekeraars de beveiligingseisen verscherpt. De motor moet volgens de nieuwe eisen welke zijn ingegaan op 1-1-2021 binnen 5 minuten “in slaap” vallen, zodat de motor niet ongezien weggenomen kan worden.

Motoren die een keyless entry hebben, vallen bij veel verzekeraars in de klasse dat er ook een M1 of een M2 beveiligingssysteem geïnstalleerd moet zijn, maar ook dat is niet van toepassing bij de MotorNL verzekering. U wordt dus ook niet achteraf geconfronteerd met de aanschaf- en inbouwkosten van zo’n beveiligingssysteem.

Heeft u een motor met een keyless entry of overweegt u er een te kopen; informeer dan naar de MotorNL verzekering. Bij de MotorNL verzekering kiest u zelf waarvoor u verzekerd bent en wordt u geholpen aan de beste dekking en een scherpe premie. Natuurlijk kunt u alles zelf regelen op www.motornl-verzekering.nl maar telefonisch wordt u net zo graag geholpen, bel gerust 0172-427298.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?