dinsdag 18 juni 2024

Motorreis door donkere Duits-Griekse geschiedenis: ‘Griekenlands vergeten dorpen’

Alex Milz, een bekende in de Duitse motorscene, heeft deze maand op YouTube zijn film ‘Griekenlands vergeten dorpen – Op zoek naar Duits-Griekse geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog’ gepubliceerd. De meeste van ons kennen Griekenland vooral als een prachtige vakantiebestemming, maar deze film laat je kennismaken met een donker verleden in de Duits-Griekse geschiedenis.

Royal Enfield ontwerpt futuristische motorfiets voor Netflix-film The Kitchen

De film neemt je mee op een motortocht door de ruige bergen in het noorden van Griekenland. De film vertelt het verhaal over vier dorpen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitse troepen werden overvallen in de strijd tegen partizanen. De beelden zijn adembenemend, maar de getuigenissen van ooggetuigen maken de film vooral indrukwekkend.

De gebeurtenissen in de film zijn goed onderzocht en gedetailleerd gedocumenteerd door historici. De film werd gefinancierd met middelen uit het Duits-Griekse toekomstfonds van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

‘Griekenlands vergeten dorpen’ is een reisfilm die je meeneemt naar een donker hoofdstuk in de Duitse geschiedenis, buiten de gebaande toeristische paden. Zeker de moeite waard om 48 minuten lang te bekijken op YouTube!

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen