Motorrijden zit weer in de lift

Bezoekers van de MOTORbeurs Utrecht die nog geen motorrijbewijs hebben, krijgen bij Bovag een gratis rijles. Het loopt er vast storm want motorrijden zit weer in de lift. Vorig jaar is het hoogste aantal nieuwe motorrijders sinds 2002 gemeten.

Afgelopen jaar slaagden 30.076 mensen voor het motorrijexamen, het hoogste aantal in achttien jaar tijd. Ten opzichte van 2018 betreft het een stijging van 4,6 procent. Sinds halverwege jaren ’90 kwam het slechts twee keer eerder voor dat meer dan 30.000 Nederlanders slaagden voor het motorrijexamen. In 2002 waren dat er bijna 32.000, terwijl er in 2012 een kunstmatige piek van 31.500 was als gevolg van een drastische wijziging in de Europese rijbewijsrichtlijnen per 2013. Vooral jonkies haalden toen nog even snel een onbeperkt motorrijbewijs.

Elektrisch ook in de lift

De hernieuwde aandacht voor motor rijden vertaalt zich vanzelfsprekend in de verkopen van motoren. Opvallend feit: vier procent van de verkochte motoren in januari 2020 is elektrisch. Het lijkt er dus op dat de batterijbrommers definitief geland zijn. In januari zijn er 956 nieuwe motoren op kenteken gezet. Verder verwisselden 7980 gebruikte motoren van eigenaar. Dat is bijna twintig procent meer dan vorig jaar. De tellerstand eindigde vorig jaar op 124.000 verkochte occasions. Hopelijk zijn dat er dit jaar door de toegenomen interesse in motoren weer meer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?