20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Wordt Wall of Death muurbloempje?

Verandert de Wall of Death van een brullende en stinkende attractie in een elektrische en stille gebeurtenis?

In een interview in de Gelderlander laat Reymond Verhoef zijn licht schijnen over de nabije toekomst van de steile wand. Die is groener dan gedacht. Het einde van de klassieke brullende motoren is mogelijk nabij. Verhoef kan het weten: samen met Henri van Woerkum en Marvin Prinssen is hij eigenaar van twee steile wanden. (zie hier meer voor meer beeld)

Nieuwe schonere blokken
Verhoef begrijpt dat de charme van de kermisattractie schuilt in de uitlaatgassen, het gebrul van de motoren en het spektakel van rondscheurende motoren. Toch beseft de Nijmegenaar dat de attractie belastend is voor het milieu. Daarom kregen sommige motoren een nieuw motorblok met minder schadelijke uitstoot.

Elektrische steile wand
Verhoef wil het motorpubliek niet van zich vervreemden, maar weet ook dat hij wel met de tijd mee moet gaan. Het publiek doet er ook zijn voordeel mee omdat de Wall of Death minder stinkt en omdat je ogen minder prikken. Een overgang naar de ultieme groene motorfiets – een elektrische – ziet Verhoef om emotionele redenen niet zitten, maar hij sluit het ook niet uit. Uiteindelijk doet het ook niets af aan het spektakel. Iedereen die ooit een show zag, waarbij de motoren op een paar centimeter van de rand hun rondjes scheuren, weet wat ik bedoel.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Ik vind dat net wat verhoef uilelegd in het interview. Je met de tijd mee moet.ik kan er over mee praten ben zelf betrokken geweest met de ton van max middelbosch.
    De shows blijven spectaculair. Gerard

Reacties zijn gesloten.