maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motorrijdende vrouwen zijn meer sexy

Vrouwen die motorrijden zijn gelukkiger en voelen zich meer sexy dan vrouwen die niet motorrijden, zo blijkt uit een onderzoek dat Harley-Davidson liet uitvoeren. Zij interviewden ruim 1000 motorrijdende vrouwen en een zelfde aantal vrouwen die niet motorrijden. De belangrijkste conclusie was dat motorrijden het zelfbeeld van vrouwen verbetert. Vrouwen die motorrijden voelen zich meer gelukkig dan vrouwen die niet motorrijden, zo stelt Harley. Meer dan de helft (53 procent) van de vrouwen die motorrijden geeft aan dat de motor daarin de sleutelrol speelt. Bijna driekwart (74 procent) geeft aan dat zij gelukkiger zijn geworden nadat zij zijn gaan motorrijden. Van de niet motorrijders voelt 18 procent zich altijd zelfverzekerd, van de motorrijdsters voelt 35 procent zich altijd zelfverzekerd.Dan de mate waarin motorrijdende vrouwen zich sexy voelen. Maar 7 procent van de niet-motorrijders voelt zich altijd sexy. Dat percentage is laag, maar wie voelt zich nu áltijd sexy? Toch is dat bij vrouwen die wél motorrijden een stuk meer, namelijk 27 procent. Over fysiek contact voelen motorrijdsters zich meer content dan vrouwen die niet motorrijden.

Wat niet duidelijk wordt uit het onderzoek van Harley-Davidson is of alleen Harley-rijdende vrouwen in het onderzoek werden betrokken. Daarnaast hebben zij gekozen voor een interview-methode, dat kwalitatief onderzoek is. Vervolgens trekken zij hieruit kwantitatieve conclusies. Ook is het niet aannemelijk om te vragen of vrouwen zich áltijd sexy of zelfverzekerd voelen.

 

Tweede foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen