Marquez opnieuw wereldkampioen

Marc Marquez is opnieuw wereldkampioen geworden in de koningsklasse. Nadat hij, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi een goede start kenden op de Twin Ring Motegi, was het Lorenzo die als eerste de race leidde. Vaak kan hij wegrijden, dit keer niet. Later ging hij en ook Rossi onderuit. Hierdoor werd Marquez geen strobreed in de weggelegd en werd hij opnieuw wereldkampioen. Voormalig wereldkampioen Lorenzo had het nakijken.

De 23-jarige Spanjaard is hiermee nu in totaal voor de vijfde keer wereldkampioen. In zijn debuutjaar in 2013 werd hij de jongste wereldkampioen ooit. Nu in Marquez ook de jongste coureur die drie wereldtitels won. Met zo veel talent en zo weinig levensjaren zullen ook andere records in de toekomst niet veilig zijn voor de gretige Marquez. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.