zondag 19 mei 2024

Motorrijder die eigen achtervolging filmde alsnog gepakt na delen beelden op social media

In de categorie niet zo slim: een Amerikaanse motorrijder uit de staat Georgia dacht ‘stoer’ te zijn door beelden van zijn eigen achtervolging, waarin hij de politie wist af te schudden, te delen op YouTube en TikTok. De politie aldaar is ook niet op z’n achterhoofd gevallen en wist de man via de gedeelde video alsnog op te sporen en aan te houden.

Beeld: Facebook Clayton County Police Department

De motorrijder ging er in Henry en Clayton County vandoor nadat agenten hem tot stoppen maanden op de snelweg. De politie verloor de man vanwege zijn hoge snelheid en onverantwoorde manoeuvres uit het oog.

Politie neemt motoren in beslag na filmpje op Dumpert

Na het incident ging een agent zoeken op sociale media naar opvallende beelden. Zodoende kwam hij uit op een video op Tik Tok en YouTube die tijdens de achtervolging door de verdachte leek te zijn opgenomen. De motor van de verdachte was een opvallende Triumph Street Triple RS uit 2022. Deze kwam overeen met de gevonden video. Deze motor bleek op naam te staan van een persoon in Riverdale.

Om het de politie nog gemakkelijker te maken stonden er op sociale media van de man ook nog foto’s van hem op de motor bij zijn woning. Bij een bezoek van agenten aan de woning heeft de verdachte zijn vlucht toegegeven. Hij is aangeklaagd en heeft een passende straf gekregen, aldus de politie in Georgia.

Bron: Facebook Clayton County Police Department

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen