vrijdag 19 juli 2024

Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland

Motorrijders waarderen hun geluk op de weg met een 8,3. Hiermee behoren ze tot de gelukkigste weggebruikers van Nederland. Ruim 8 op de 10 motorrijders is dan ook heel erg tevreden met het vervoermiddel. De belangrijkste redenen zijn ‘het lekker in de buitenlucht zijn’ en ‘het minder last hebben van drukte in het verkeer’. Dit en meer blijkt uit onderzoek dat in opdracht van RAI Vereniging is uitgevoerd onder ruim 1.000 weggebruikers. Aanleiding voor het onderzoek is Maart Motor Maand: het moment voor motorrijders om er na de winterstop weer op uit te trekken.

Aan het onderzoek – uitgevoerd door Direct Research – deden motorrijders, automobilisten, gebruikers van het openbaar vervoer en gebruikers van elektrische fietsen mee. Met een 8,3 waarderen motorrijders hun geluk op de weg het meest. Daarna volgen gebruikers van elektrische fietsen (8,2) en automobilisten (8,1). Ov-gebruikers zijn met hun vervoersmiddel veruit het minst gelukkig, zij beoordelen dit met een 7,1.

Helmverlichting; mag het wel, of mag het niet?

Buitenlucht belangrijkste geluksfactor

‘Het lekker in de buitenlucht zijn’ is de belangrijkste geluksfactor voor motorrijders. 57 procent geeft  dit als belangrijkste reden voor hun geluk op de weg. Ook ‘het minder last hebben van drukte in het  verkeer’ is voor de helft van de motorrijders een belangrijke reden. Maar liefst 38 procent van de motorrijders denkt zelfs meer geluk en plezier te ervaren dan andere weggebruikers. 

Bron: RAI Vereniging

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen