dinsdag 23 april 2024

Motorrijlessen mag weer!

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur & Waterstaat en De Jonge van Volksgezondheid hebben er geen moeite meer mee dat er motorrijlessen worden gegeven. De veiligheidsregio’s, die het beroepsverbod voor de rijscholen moesten handhaven, hebben daarom op grond van een noodverordening een uitzondering gemaakt voor motorrijlessen omdat hierbij de 1,5 meter niet wordt aangetast.

Anderhalve meter

Dat is dus wel het dingetje: voldoende afstand. Let erop en hou je rijinstructeur in de gaten als die uit enthousiasme te dichtbij komt met zijn uitleg van de bijzondere verrichtingen.

Examens

Navraag bij enkele bevriende rijschoolhouders leert dat motorrijlessen dan wel mogelijk zijn, maar dat het CBR nog niet zover is dat rijexamens afgenomen kunnen worden. Maar de eerste horde is genomen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen