Motorrijlessen mag weer!

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur & Waterstaat en De Jonge van Volksgezondheid hebben er geen moeite meer mee dat er motorrijlessen worden gegeven. De veiligheidsregio’s, die het beroepsverbod voor de rijscholen moesten handhaven, hebben daarom op grond van een noodverordening een uitzondering gemaakt voor motorrijlessen omdat hierbij de 1,5 meter niet wordt aangetast.

Anderhalve meter

Dat is dus wel het dingetje: voldoende afstand. Let erop en hou je rijinstructeur in de gaten als die uit enthousiasme te dichtbij komt met zijn uitleg van de bijzondere verrichtingen.

Examens

Navraag bij enkele bevriende rijschoolhouders leert dat motorrijlessen dan wel mogelijk zijn, maar dat het CBR nog niet zover is dat rijexamens afgenomen kunnen worden. Maar de eerste horde is genomen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?