Motorsalon in Brussel mikt op januari 2021

Tussen alle afgelastingen en verschuivingen door is het fijn te kunnen melden dat er ook nog iets doorgaat: de Brusselse motorsalon staat ‘gewoon’ voor januari 2021 op de kalender. Al is het, zoals alles tegenwoordig, wel onder voorbehoud.

De Belgische overheid maakte deze week nog bekend dat massaevenementen tot tenminste eind augustus verboden zijn en eigenlijk pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is. Januari is echter nog ver, redeneert de FEBIAC, de koepelorganisatie van Belgische auto- en motorimporteurs die de Brussels Motor Show organiseert.

Dat de organisatoren de poorten op vrijdag 15 januari willen openen en op zondag 24 januari willen sluiten, wil nog niet met zekerheid zeggen dat het beurscomplex die periode daadwerkelijk zal volstromen. Nog naast de kwestie of het tegen die tijd überhaupt zal zijn toegestaan, is het ook afwachten of de importeurs wel present zullen zijn. Onder meer BMW, KTM (en dus ook Husqvarna en GasGas) hebben zich al afgemeld voor de Intermot in Keulen en de EICMA in Milaan.

Voorlopig houden we ons vast aan het positieve.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.