Duidelijkheid uitzendingen motorsport in 2015

Dat was goed nieuws eind 2014: uitzendrechten MotoGP naar Eurosport. Maar we wisten nog niet of alles op Eurosport 1 of Eurosport 2 werd uitgezonden. Eurosport 1 zit bij vrijwel elk TV-pakket inbegrepen, maar voor Eurosport 2 moet vaak worden bijbetaald.

Vandaag werd er echter meer bekend over de uitzendplek van het World Superbike-kampioenschap. En dat was goed nieuws voor diegenen die niet extra willen betalen, want in de uitgestuurde programmering van Eurosport 1 voor week 5, 6, 7, en 8 zien we dat beide manches van het WSBK op Phillip Island live worden uitgezonden net zoals de race van het WK Supersport. Op Eurosport 2 zijn de races enkel in ‘replay-uitzending’ te zien. Enige smetje op deze feestvreugde is dat de Superpole niet op Eurosport 1 te zien is, maar op 2.

Deze programmering is nog geen garantie voor het gehele seizoen, maar in een mondelinge reactie gaf Eurosport wel te kennen dat het de intentie heeft om deze programmering aan te houden.

Ook goed nieuws is er voor de MotoGP-fans die de races wil zien zonder bij te betalen. Want in dezelfde mondelinge reactie liet Eurosport weten dat sowieso de eerste vijf GP’s op Eurosport 1 worden uitgezonden. Het gaat hier om de races, wat betreft de trainingen is een kleine slag om de arm nog wel op z’n plek. Wat er na race vijf gebeurt is nog niet duidelijk, maar een goed begin is er dus wel. Voorlopig zit je met Eurosport 1 op de hoofdtribune…

Kortom: diegenen die Eurosport 1 kunnen ontvangen zitten vooralsnog goed en missen alleen de superpole van het WK Superbike. 

Foto: 2SNAP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.