Motorverzekering afsluiten? Vergelijk verzekeringen online!

Ben je van plan om een motor te kopen? Of ben je al eigenaar, maar wil je veilig de weg op? Vergelijk, kies en sluit eenvoudig een motorverzekering af binnen 5 minuten bij vergelijkdirect.com.

Bij vergelijkdirect.com vergelijk je eenvoudig prijzen op het gebied van verzekeringen en energie. Zo kies je altijd voor de voordeligste prijs die aansluit op jouw wensen en behoeften.

Waarom een motorverzekering afsluiten?

Motorrijden geeft een enorme adrenaline kick. Helaas zitten er ook veel veiligheidsrisico’s aan vast. Om veilig de weg op te gaan wil je goed verzekerd zijn. In Nederland is het als motorbestuurder verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Heb je een motor gekocht en wil je direct de weg op? Zorg dat je verzekerd bent. Bij vergelijkdirect.com ben je eenvoudig binnen 5 minuten verzekerd.  

Welke motorverzekering moet ik afsluiten?

Er zijn drie verschillende motorverzekeringen: een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA beperkt casco (WA+) en een Allrisk motorverzekering.

  • WA motorverzekering: de WA verzekering is verplicht als motorbestuurder in Nederland en dekt de schade die je toebrengt aan andere. Je bent dus niet verzekerd voor schade die je aan je eigen motor toebrengt.
  • WA+ motorverzekering: de WA+ is een aanvullende verzekering en dekt naast schade aan andere ook schade door storm en brand. De WA+ verzekering is niet verplicht in Nederland.
  • Allrisk motorverzekering: met de Allrisk verzekering ben je verzekerd voor schade die je aan andere toebrengt en schade aan je eigen motor. Wanneer er sprake is van opzet en/of verboden middelen wordt de schade niet verzekerd.

Verder kan je nog kiezen voor aanvullende dekkingen als: schade verzekering opzittenden (SVO), ongevallen verzekering opzittenden (OVO) en rechtsbijstand. Ook is een winterstop mogelijk. Een volledig overzicht vind je op de website.

Verzekerd de weg op binnen 5 minuten? Sluit dan nu een motorverzekering af bij vergelijkdirect.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?