MotoZoom sluit deuren

De Nederlandse motorkledingketen MotoZoom heeft voorlopig de deuren gesloten. Die gesloten deuren openen wrang genoeg de deur naar een faillissement. MotoZoom stelt binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven.

MotoZoom was in de begindagen van het webwinkelen een van de pioniers van de Nederlandse motorkledingwebshops. Naast de verkoop online, kon je de producten van MotoZoom ook in een fysieke winkel passen en ophalen. Met name de zaak aan de A2 bij Utrecht viel enorm op, maar over de jaren is het bedrijf verder uitgebreid met filialen in Amsterdam en Apeldoorn.

Lange tijd was MotoZoom het adres voor de kleding en accessoires van het Duitse Louis. In 2014 kondigde men al aan in te gaan zetten op een assortiment met meer A-merken. De jarenlange nadruk op de artikelen van Louis legt een van de factoren als aanleiding voor het nu sluiten van de deuren bloot. Louis opende begin dit jaar namelijk een eigen megastore in Tilburg.

Of – en zo wel, hoe – MotoZoom wellicht alsnog door kan, is afwachten.

In dezelfde Brabantse stad zit inmiddels ook een vestiging van concurrent Motorkledingcenter – een van maar liefst vijf Motorkledingcenter-filialen – terwijl even verderop in Nieuwkuijk nog een concurrent zit in de vorm van Chromeburner. Tellen we er nog Motorkledingstore in Breda en Eindhoven bij op, en je kunt concluderen dat MotoZoom wellicht pionierde, maar inmiddels lang niet meer de enige grote speler is.

MotoZoom
Het kenmerkende pand aan de A2 bij Utrecht.

Of – en zo wel, hoe – MotoZoom wellicht alsnog door kan, is afwachten. MotoZoom bestaat dit jaar 25 jaar en hoopt op een eventuele koper.

Afbeeldingen: MotoZoom en Google

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.