zaterdag 2 december 2023

MotoZoom sluit deuren

De Nederlandse motorkledingketen MotoZoom heeft voorlopig de deuren gesloten. Die gesloten deuren openen wrang genoeg de deur naar een faillissement. MotoZoom stelt binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven.

MotoZoom was in de begindagen van het webwinkelen een van de pioniers van de Nederlandse motorkledingwebshops. Naast de verkoop online, kon je de producten van MotoZoom ook in een fysieke winkel passen en ophalen. Met name de zaak aan de A2 bij Utrecht viel enorm op, maar over de jaren is het bedrijf verder uitgebreid met filialen in Amsterdam en Apeldoorn.

Lange tijd was MotoZoom het adres voor de kleding en accessoires van het Duitse Louis. In 2014 kondigde men al aan in te gaan zetten op een assortiment met meer A-merken. De jarenlange nadruk op de artikelen van Louis legt een van de factoren als aanleiding voor het nu sluiten van de deuren bloot. Louis opende begin dit jaar namelijk een eigen megastore in Tilburg.

Of – en zo wel, hoe – MotoZoom wellicht alsnog door kan, is afwachten.

In dezelfde Brabantse stad zit inmiddels ook een vestiging van concurrent Motorkledingcenter – een van maar liefst vijf Motorkledingcenter-filialen – terwijl even verderop in Nieuwkuijk nog een concurrent zit in de vorm van Chromeburner. Tellen we er nog Motorkledingstore in Breda en Eindhoven bij op, en je kunt concluderen dat MotoZoom wellicht pionierde, maar inmiddels lang niet meer de enige grote speler is.

MotoZoom
Het kenmerkende pand aan de A2 bij Utrecht.

Of – en zo wel, hoe – MotoZoom wellicht alsnog door kan, is afwachten. MotoZoom bestaat dit jaar 25 jaar en hoopt op een eventuele koper.

Afbeeldingen: MotoZoom en Google

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

2 Reacties

  1. Ik heb er nog een pak liggen. Heen gebracht om te laten wassen. Kan dus vermoedelijk een ander pak gaan uitzoeken want: die zien we nooit meer terug.

  2. Ik heb 2 artikelen retour gestuurd, maar deze zijn tot nog toe nooit bij de winkel aangekomen. Liggen nog ergens bij DHL op de plank.. Zie ik die ooit nog terug? Of het geld van deze 2 producten?

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image