MV Agusta F3 675 RC en F3 800 RC

MV Agusta komt met de F3 675 RC en de F3 800 RC. Het gaat om een speciale editie van de F3. Alsof de ‘gewone’ driecilinder uit Varese nog niet bijzonder of race genoeg is, voegen de Italianen er twee speciale race-edities aan toe. Van deze RC-versies (Reparto Corse) wordt een beperkt aantal geproduceerd. Zowel de 675 als de 800 kregen een update. Van beide motoren komt er een straat- en een circuitversie. 

De straatversie van de MV Agusta 675 RC:

De F3 675 RC levert 128 pk bij 14400 tpm en 71 Nm bij 10900 tpm.  De F3 800 kan 148 pk uit het blok persen bij 13000 tpm en heeft 88 Nm koppel bij 10600 tpm. Het frame is het bekende lichtgewicht trellis-frame, de vering bestaat uit een Sachs mono-shock en een Marzocchi voorvork. 

De circuitversie van de MV Agusta 800 RC:Met het MVICS-systeem (Motor & Vehicle Integrated Control System) en het ride-by-wire systeem kun je het vermogen regelen. Er zijn drie te kiezen modes en één zelf in te stellen mode. Daarnaast kun je acht standen in het tractiecontrolesysteem kiezen. Het gaat hier om dus om beperkte oplage, MV Agusta spreekt van 350 kunstwerken. En aan de foto’s te zien hebben ze niets te veel gezegd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?