Stoner weigert invallen voor Iannone

Iannone liep in het raceweekend in Misano een blessure op waarvan hij nog niet volledig is hersteld. Een wervel in zijn rug raakte in de eerste vrije training dusdanig geblesseerd dat hij in de race voortijdig moest afhaken. De Italiaan mist hierdoor de GP van Japan dit weekend. Testrijder Michele Pirro test dit weekend voor Ducati in Valencia, dus kan niet voor Iannone invallen. De Italianen vroegen daarom Casey Stoner.

De Australiër werd in 2011 wereldkampioen met Honda. Daarvoor bezorgde hij in 2007 Ducati de eerste en enige kampioenschaptitel in de MotoGP. Na zijn seizoen in 2012 stopte de Australiër. De Italianen hebben hierna al verschillende keren geprobeerd Stoner opnieuw te laten plaatsnemen op de Ducati. Voor zover is hen dit alleen gelukt als testrijder.  Toch probeert Ducati het weer opnieuw. “We vroegen Stoner de plaats van Andrea in te nemen, maar hij weigerde”, aldus Paolo Ciabatti namens Ducati Corse tegen de Italiaanse motorsportwebsite Corsedimoto.com. Aangezien Iannone waarschijnlijk voor langere tijd geblesseerd zal zijn, zal Ducati hem misschien ook vragen in Australië in te vallen. Wellicht is zijn antwoord dan anders. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?