woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Stoner weigert invallen voor Iannone

Iannone liep in het raceweekend in Misano een blessure op waarvan hij nog niet volledig is hersteld. Een wervel in zijn rug raakte in de eerste vrije training dusdanig geblesseerd dat hij in de race voortijdig moest afhaken. De Italiaan mist hierdoor de GP van Japan dit weekend. Testrijder Michele Pirro test dit weekend voor Ducati in Valencia, dus kan niet voor Iannone invallen. De Italianen vroegen daarom Casey Stoner.

De Australiër werd in 2011 wereldkampioen met Honda. Daarvoor bezorgde hij in 2007 Ducati de eerste en enige kampioenschaptitel in de MotoGP. Na zijn seizoen in 2012 stopte de Australiër. De Italianen hebben hierna al verschillende keren geprobeerd Stoner opnieuw te laten plaatsnemen op de Ducati. Voor zover is hen dit alleen gelukt als testrijder.  Toch probeert Ducati het weer opnieuw. “We vroegen Stoner de plaats van Andrea in te nemen, maar hij weigerde”, aldus Paolo Ciabatti namens Ducati Corse tegen de Italiaanse motorsportwebsite Corsedimoto.com. Aangezien Iannone waarschijnlijk voor langere tijd geblesseerd zal zijn, zal Ducati hem misschien ook vragen in Australië in te vallen. Wellicht is zijn antwoord dan anders. 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen