woensdag 31 mei 2023

MV Agusta komende vijf jaar verzekerd van voldoende poen

MV Agusta heeft zich verzekerd van voldoende financiële middelen om het nieuwe, vijfjarig businessplan uit te kunnen voeren. Het Italiaanse merk kondigt ook enkele veranderingen aan in de top. De functie van Giovanni Castiglioni is het meest opvallend. Die krijgt een adviserende rol.

De doelstelling in het nieuwe businessplan is een jaarlijkse productie van 25.000 motoren per jaar, met de focus op nieuwe premium- en middelzware motoren. Tot 2021 investeert MV Agusta zwaar in het wereldwijde distributienetwerk.

Waar die middelen vandaan komen? Zoals te verwachten, komt de financiering van het plan voor rekening van de familie Sardarov. Timur Sardarov bekleedt vanaf december 2018 de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO. Hij wordt in het managementteam gesteund door Massimo Bordi en Paolo Bettin. De financiële injectie moet MV Agusta niet alleen helpen de gestelde doelen te bereiken, het moet ook de angst wegnemen over de toekomst van MV Agusta, niet alleen bij consumenten, maar ook bij toeleveranciers.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image