MV Agusta schenkt machine voor coronatests aan ziekenhuis

MV Agusta heeft een geavanceerd testapparaat geschonken dat in slechts 30 minuten tot 96 monsters kan verwerken. De machine kan ook op afstand worden gebruikt.

De machine, dat onder de naam QuantStudioTM 5 Real-Time PCR System door British Thermo Fisher Scientific wordt gemaakt, is een welkome aanvulling op de apparatuur die al in gebruik is op de afdeling van professor Fausto Sessa in het ziekenhuis van Varese.

Het apparaat helpt om aan de groeiende behoefte aan testen te voldoen, waardoor besmette personen sneller worden geïdentificeerd. MV Agusta schenkt de machine niet alleen voor Covid-19 tests, want zodra de noodsituatie voorbij is kan het ook de diagnostische mogelijkheden van het ziekenhuis op het gebied van virologie verbeteren.

Het initiatief van MV Agusta komt voort uit de samenwerking met Fondazione Circolo della Bontà Onlus, een lokale liefdadigheidsinstelling die op 8 maart begon met het inzamelen van fondsen voor de coronavirusnoodtoestand.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?