donderdag 18 april 2024

MV Agusta schenkt machine voor coronatests aan ziekenhuis

MV Agusta heeft een geavanceerd testapparaat geschonken dat in slechts 30 minuten tot 96 monsters kan verwerken. De machine kan ook op afstand worden gebruikt.

De machine, dat onder de naam QuantStudioTM 5 Real-Time PCR System door British Thermo Fisher Scientific wordt gemaakt, is een welkome aanvulling op de apparatuur die al in gebruik is op de afdeling van professor Fausto Sessa in het ziekenhuis van Varese.

Het apparaat helpt om aan de groeiende behoefte aan testen te voldoen, waardoor besmette personen sneller worden geïdentificeerd. MV Agusta schenkt de machine niet alleen voor Covid-19 tests, want zodra de noodsituatie voorbij is kan het ook de diagnostische mogelijkheden van het ziekenhuis op het gebied van virologie verbeteren.

Het initiatief van MV Agusta komt voort uit de samenwerking met Fondazione Circolo della Bontà Onlus, een lokale liefdadigheidsinstelling die op 8 maart begon met het inzamelen van fondsen voor de coronavirusnoodtoestand.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen