Hulp voor GP-privéteams

Hoewel elk team op dit moment behoorlijke financiële klappen oploopt, zijn de zorgen rondom de MotoGP-privéteams en de teams uit de Moto2- en Moto3 het grootst. Zeker de teams die het al voor de coronacrisis zwaar hadden, bungelen in sommige gevallen aan de rand van de afgrond. Denk alleen al aan de betaalde tickets en hotels voor de wedstrijden in Thailand, Austin en Argentinië. Je hebt het dan zomaar over 100.000 euro en wellicht wel meer. Per team.

Je hoeft geen wiskundige te zijn om uit te rekenen wat de gevolgen kunnen zijn… Ook zijn veel sponsors in de problemen gekomen door precies dezelfde crisis. Een aantal teams heeft bovendien personeel in vaste dienst die gewoon doorbetaald moeten worden zonder dat er ook maar iets gedaan kan worden. De IRTA (Internationale wegrace-associatie voor teams) heeft gelukkig laten weten dat ze ‘niemand in de steek zullen laten’ en dat gaan ze doen met geld van de Dorna. Ironisch genoeg waren het uitgerekend de Moto2 en Moto3 die nog wel in actie zijn gekomen dit jaar.

Ook de MotoGP Independent Teams vallen onder dit hulpproject. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekend gemaakt maar geruchten melden dat het in totaal om meerdere miljoenen gaat.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL