Yamaha XT 700 Ténéré: van het pad af!

Een heel jaar zoemde het. De Yamaha Ténéré 700. Wanneer zou ie komen? De motorwereld zat echt op deze motor te wachten. Verrassend is het voorvoegsel XT, waarmee Yamaha z’n ware bedoelingen onderstreept: van het pad af!

Aan de basis van de Ténéré ligt het CP2-blok dat je ook kent van de MT-07 en de Tracer 700. De 689cc CP2 met crossplane krukas is een prima vervanger voor de eencilinder waarop de doorgewinterde Ténéré-liefhebber mogelijk zat te wachten. Maar die zullen weer blij zijn met het voorvoegsel XT. Yamaha heeft de Ténéré echt klaargestoomd voor avontuur. De eindoverbrenging is aangepast, de injectie en daarmee de gasreactie. Overde specs van het blok doet Yamaha er nog het zwijgen toe. Dat lijkt intern hetzelfde te zijn, wat zou betekenen dat hij dezelfde 75 pk produceert als de MT-07 doet.

Terreinrijder

Het blok hangt in een stalen dubbele wiegframe. Bodemspeling is 240 mm en de veerweg is 210 voor en 200 mm achter. Dat schept vertrouwen in de allroad of zelfs offroad capaciteiten. De zadelhoogte komt uit op 880 mm.

Het dashboard is puur offroad: alsof je er een roadbook vanaf kan lezen. Het scherm is verticaal geplaatst en ook nog eens hoog zodat je ook goed zicht hebt als je op je voetsteunen staat. Boven het dashboard zit een extra beugel waaraan je navigatieapparatuur kunt bevestigen.

De smalle brandstoftank heeft een inhoud van 16 liter. Het voorwiel is een 21 inch gespaakt exemplaar, achter is deze 18 inch waar standaard Pirelli Scorpion Rally-banden op liggen. Overigens heb je ook een bodemplaat om je carter te beschermen mocht je het iets te ruig aanpakken.

Een prijs en datum wanneer hij bij Nederlandse dealers klaarstaat zijn nog niet bekend. Maar dàt hij komt is nu zeker!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?