donderdag 6 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MXGP Lommel: als Riders Club-lid te gast in het beroemdste zand ter wereld!

Zowel de TT van Man als natuurlijk die van Assen, een bezoek aan Monza en het BSB op Cadwell Park staan op de Bucket List van iedere motorsportliefhebber. De MXGP op Lommel past daar wat ons betreft probleemloos tussen. Nergens is het zand zwaarder, dieper en dit jaar ook nog eens zeer Nederlands gezind. Motor.NL Riders Club-lid Arjan Weise had het geluk speciale kaarten te winnen en zag zo samen met zijn zoon de MXGP van Vlaanderen op een wel heel bijzondere manier.

Over de Motor.NL Riders Club

De Motor.NL Riders Club is speciaal voor mensen die geen genoeg krijgen van motorrijden. We gaan samen op pad, regelen de beste deals en voorzien je dagelijks van motornieuws. Wat voor motor je ook rijdt, iedereen is welkom, want motorrijden is voor iedereen! Lees hier meer.

‘Wat hebben de TT van Assen en de MXGP Flanders met elkaar gemeen? Beide zijn dit jaar voor het eerst door mijn zoon bezocht. De laatste door een gelukje, want we hebben kaartjes gewonnen bij de Motor.NL Riders Club. Na aankomst in Lommel gaan we eerst op zoek naar het Welcome Center om de kaartjes op te halen. Daarna pleeg ik even een belletje met Motor.NL-sportredacteur Marien voor wat tips over de beste plekken om te kijken. De hele dag is er spektakel. In de MX2 ontketent zich een strijd tussen Jago Geerts en Kay de Wolf. Dat Kay een horde fans heeft meegenomen, is wel duidelijk. Zijn verkenningsronde gaat steeds gepaard met enorm veel oranje rook! Nog groter dan zijn fanclub is het talent van Kay, wat kan die gast rijden. Zo jong en dan dit laten zien, dan word je een hele grote. Twee manches gaan de mannen de strijd met elkaar aan, waarbij ze beiden een manche winnen. Het mooie aan motorcross is dat je zo dicht op de baan kunt zitten, onwerkelijk bijna. In Lommel was ook de paddock voor iedereen geopend. Hierdoor kun je de teams en de machines van dichtbij bekijken. Erg leuk! Het hoofdgerecht, de MXGP, is indrukwekkend. Wat een vette machines. Enorme sprongen en vette acties maken dit topwedstrijden om te kijken. In beide manches Nederlandse winnaars; de eerste manche wordt gewonnen door Brian Bogers, de tweede door Glenn Coldenhoff. Dit resulteert in een compleet oranje podium met Brian Bogers, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen. De eerste vraag op weg naar huis: “Pa, gaan we volgend jaar weer?”

Deze kaarten voor de MXGP van Lommel werden beschikbaar gesteld door JWR Honda Racing, het team dat wij onder andere kennen dankzij Davy Pootjes. Dank JWR!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen