13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Na 92 jaar weer sprinten langs het meer van St. Moritz!

Op 11 september 2021 wordt op het schilderachtig gelegen vliegveld Engadin aan het meer van St. Moritz motorsportgeschiedenis nieuw leven ingeblazen. 92 Jaar na de laatste wordt opnieuw de ‘Kilomètre Lancé – Alpine 1000’ gereden. Dat is een sprintwedstrijd voor razendsnelle motorfietsen en auto’s.

De nadruk zal liggen op sprints over de 1/8 en 1/4 mijl. Om de historische claim waar te maken, demonstreren motorfietsen en auto’s hun acceleratievermogen ook over de afstand van één kilometer.

200.000 boetes op N-wegen sinds invoering van trajectcontroles

Coole locaties in de gemeente St. Moritz – een van de beroemdste wintersportlocaties  ter wereld – worden gedurende drie dagen lang omgetoverd tot ontmoetingsplaatsen voor de motorscene en petrolheads.

Het middelpunt wordt een containerstad, direct aan de oever van het meer van St. Moritz. Naast de wedstrijden zijn er een Motorcycle & Fashion Show, vele culinaire hoogtepunten en een filmfestival met als thema Motorfietsen. Er zijn ook twee kampeerterreinen in directe omgeving van de wedstrijden. De sfeer van Kilomètre Lancé – Alpine 1000 kun je vergelijken met Sultans of Sprint en Glemseck 101.

Meedoen aan de sprintwedstrijden? Dan moet je deelname voor 1 augustus binnen zijn. Meer info op kilometre-lance.com

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen