woensdag 27 september 2023

Naar Milwaukee door ontwerp

Het ‘King Skull Black’-tankontwerp liet meer dan 3000 inzendingen uit zestien landen achter zich in de Art of Custom Design-wedstrijd van Harley-Davidson. Dit ontwerp van de Belgische grafisch designer Gert Vanzeir verraste de strenge jury en kreeg daarnaast 28 procent van de publieksstemmen. Hiermee is hij een duidelijke en verdiende winnaar.

Gert's winnende design wordt verwerkt op z’n eigen gloednieuwe Harley-Davidson Sportster én hij wint een reis naar de thuisbasis van Harley-Davidson en het museum van het merk in Milwaukee, Wisconsin in de Verenigde Staten.

Gert:”Ik ben sprakeloos. Dit is echt een jongensdroom die uitkomt op latere leeftijd. Ik kan niet wachten om te zien hoe mijn ontwerp er straks op de Sportster in het echt uit ziet."

Matthew Knott, communicatiemanager van Harley-Davidson Europa: ”Dit ontwerp viel de jury gelijk op. De wedstrijd draait om de vrijheid iets te creëren en jezelf te uiten. Kunst en customizen is een belangrijk onderdeel van waar Harley-Davidson voor staat. Het was dan ook fantastisch om dit met de ruim 3.000 mensen te delen die aan de wedstrijd meededen. De juryleden, onder wie Willie G. Davidson, de kleinzoon van de oprichter William Davidson, Ray Drea en Frank Savage, leden van het Harley-Davidson stilistenteam en de wereldberoemde kunstenaars Lebo en Terry Bradley, waren allemaal zeer onder de indruk van het niveau van de inzendingen.”

De tweede- en derdeprijswinnaars die Gert vergezellen tijdens de reis zijn Miguel Angel Pulido uit Spanje en Sebastien Agnona uit Frankrijk. Zij wonnen respectievelijk met de ontwerpen ‘Ray Muerto’ en ‘Skull Dark Custom’. Deze twee tankontwerpen zijn te zien in het Harley-Davidson Museum.

Op de hoogte blijven van de reis naar Milwaukee van de drie winnaars kan op facebook.com/harleydavidsonbenelux.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image