Naar school op de Zwarte Cross

Het moet niet gekker worden (of juist wel…). Tijdens de Zwarte Cross staat voor het eerst de  Universitent op het festivalterrein de Schans in Lichtenvoorde. Dit is een nieuw kenniscentrum in de Theaterweide. Hoogleraren geven colleges over experimentele natuurkunde, filosofie, gender, nanotechnologie en vele andere complexe materie. Professor Dave Blank van de Universiteit Twente: “We willen laten zien hoe gaaf het is om aan de allerlaatste ontwikkelingen in de wetenschap te werken.”

Het programma is samengesteld door hoogleraar Dave Blank. ‘Een geweldige kerel! Hij bewijst met dit project dat wetenschap helemaal geen ver-van-je-bed-show is, maar overal is en altijd! En het mooie is: je hoeft helemaal geen professor te zijn om deze colleges te begrijpen!’ aldus Gijs Jolink, mede-eigenaar van de  Feestfabriek.

Blank is wetenschappelijk directeur van het MESA+ instituut voor nanotechnologie aan de UTwente en trad al een paar keer op tijdens de Zwarte Cross. Blank: ‘Dat was telkens zo bijzonder. Juist tijdens zo’n festival bereik je veel mensen met een brede interesse. De professoren behandelen in ‘de Universitent’ wetenschappelijke doorbraken van dit moment en daar ligt de kracht van de colleges.’

Voorgaande jaren waren de colleges een klein onderdeel van het programma in de Theatertipi. Dit jaar krijgen de wetenschappers hun eigen tent, ‘de Universitent’. Met bijna honderd zitplaatsen kunnen er een stuk meer mensen in dan de maximaal dertig personen van vorig jaar. Het Zwarte Cross Festival 2012 is op 20, 21 en 22 juli. Meer informatie: www.zwartecross.nl.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.