22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Dorna wil contract TT verlengen

Eindelijk een keer goed nieuws over de Dutch TT. Nou ja, misschien dan… Het bestuur wil het bestaande contract, dat tot 2016 loopt, openbreken en verlengen tot 2021. Dorna is bereid hierover te onderhandelen. Dat zegt althans voorzitter Arjan Bos tegen het ANP. ”Dorna zegt zelfs tegen ons: de TT blijft altijd bestaan.”

Het huidige contract loopt af in 2016. ”Maar wij willen langere tijd vooruitdenken en investeren in de toekomst. Er zijn opkomende economieën die graag de MotoGP binnenhalen en voor heel veel geld prachtige nieuwe circuits bouwen.”

Toch zit er een groot nadeel aan de handelswijze van de Dorna want als het TT Circuit de Nederlandse GP wil behouden, moet het circuit er wel meer voor gaan betalen. Bos bezweert echter dat hij de toegangsprijzen niet te veel wil laten stijgen.

”Ook al is de trend dat de bezoekersaantallen de laatste jaren toch iets zijn teruggelopen, is het de bedoeling een stabiel prijsbeleid te voeren. Overigens is de TT zeker niet de duurste race uit de WK-cyclus. Onze prijzen liggen in de middenmoot”, aldus de voorzitter tegen het Nederlandse persbureau.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen