Ernstig ongeluk Jeffrey Herlings

MX2-motorcrosser Jeffrey Herlings is vandaag zwaar ten val gekomen tijdens de ‘Everts and Friends Charity Race’, een liefdadigheidsevenement. Herlings reed op een 85cc-crossmotor toen hij al rijdende in tweede positie viel. Hierbij heeft hij hoogstwaarschijnlijk zijn bovenbeen gebroken. Momenteel wordt Herlings nog verzorgd, bevestiging van zijn team of manager is er nog niet.

Diverse omstanders melden tevens dat Herlings z’n heup gebroken heeft. Hopelijk is dit slechts speculatie, want hoewel Herlings’ voorsprong in het kampioenschap bijzonder groot is, kan het in het geval van een heupfractuur einde kampioenschap zijn. Zijn voorsprong van 145 punten kan nog teniet gedaan worden, als hij na de GP’s van Loket (27 juli) en Lommel (3 augustus) ook de afsluitende GP’s in september mist: 7 september in Brazilië, en 14 september in Mexico.

Hij heeft dus simpelweg zo’n anderhalve maand om te herstellen. Hoewel Herlings dit jaar al eerder zijn been brak en daarvan razendsnel herstelde, is deze blessure veel ernstiger. Voor een bovenbeenbreuk is vrijwel altijd een operatie nodig en het herstelproces duurt veel langer.

 

UPDATE 15:26

Pit Beirer, hoofd van Herlings’ sponsor KTM, heeft zonet bevestigd dat Jeffrey inderdaad zijn dijbeen heeft gebroken. Hij wordt vandaag nog geopereerd. Ook zijn er nog zorgen over zijn heup. De vrees voor een vervroegd seizoenseinde lijkt dus terecht, terwijl hij aanstaande zondag in het Tsjechische Loket wereldkampioen had kunnen worden. 

Zijn Amerikaanse debuut in Unadilla zal sowieso niet doorgaan.

 
UPDATE 21:40

Herlings is aan het begin van de avond geopereerd. Aan zijn dijbeen is nu een pin bevestigd. Volgens de laatste berichtens is het een gewone breuk en heeft hij geen ernstig letsel aan z’n heup. Jeffrey zal dus, met een beetje geluk, de laatste twee of enkele wedstrijd kunnen rijden. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?