zondag 2 april 2023

Nederland zakt op Europese ranglijst verkeersveilige landen

Nederland is van de vierde naar de elfde plaats op de Europese ranglijst van meest verkeersveilige landen gezakt. Landen als Ierland, Duitsland en Spanje gelden nu als veiliger en zijn ‘ons’ de laatste jaren gepasseerd. Er vielen daar in verhouding met het aantal inwoners minder verkeersdoden dan in Nederland. 

De cijfers van de Europese Raad voor verkeersveiligheid (ETSC) liegen er niet om. In 2018 telde Nederland 678 verkeersdoden, in 2010 waren dit er 640. In de jaren ’13 en ’14 lag het aantal op 570. Door minder aandacht en geld voor verkeersveiligheid is Nederland een van de drie landen waar het aantal verkeersdoden sinds 2010 is gestegen, schrijft RTL Nieuws. Vorige week werd tijdens de ‘Europese dag zonder verkeersdoden’ aandacht gevraagd voor het terugdringen van het aantal dodelijke slachtoffers. 

De enige drie landen in de EU waar het aantal verkeersdoden ook is toegenomen sinds 2010 zijn Nederland, Zweden en Malta. In alle andere landen daalde het aantal dodelijke verkeersongelukken. In Noorwegen halveerde het aantal zelfs. Daarmee valt Noorwegen in lijn met de doelstelling van de Europese Unie. Die wenst dat in 2020 het aantal verkeersdoden ten opzichte van 2012 is gehalveerd.

Hoe Nederland de verkeersveiligheid wil verbeteren, is vastgelegd in het plan Verkeersveiligheid 2030

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image