woensdag 27 september 2023

Nederlanders domineren Duits IDM Superstock

Dit weekend op de Lausitzring in Duitsland hebben Nederlanders goede zaken gedaan. In het IDM, het Duits kampioenschap wegrace, zijn Danny de Boer en Bryan Schouten in de Superstock als winnaars afgevlagd. De Boer deed dit in de tweede race van het IDM Superstock 1000 en Schouten in beiden races van het de IDM Superstock 600. 

Danny de Boer heeft hiermee de titel in de 2016 IDM Superstock 1000 bemachtigd. Hij won voor de tweede keer dit seizoen een race. Door de regen kregen de coureurs twee sightings laps voordat de race begon. De omstandigheden waren dus slecht, maar de regen stopte waardoor de race alsnog zo goed als droog was. Tot de laatste ronde streed de Boer om de eerste plek. De race werd na een valpartij van de nummer één beslist ten gunste van De Boer. 

Waar in de IDM Superstock 1000 tot in de laatste rond werd gestreden om de winst, was het in de IDM Superstock 600 al sneller duidelijk wie er de beste kaarten in handen had. Bryan Schouten reed al in de derde ronde naar de eerste positie. Hij kreeg wel tot de laatste ronde stevige concurrentie van Gradinger, maar wist deze van zich af te houden. Schouten leidt hiermee het kampioenschap IDM Superstock 600. 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image