Wereldreis STORM na een maand

Het is een ambitieus project, de studenten die de wereld willen rondreizen met hun zelf ontwikkelde elektrische motor. Hiermee willen ze de wereld laten zien waartoe elektrisch vervoer in staat is. Ze vertrokken tijdens een groot evenement in Eindhoven. Dit is nu een maand geleden. Hoe is het nu met ze?problemen STORMDe studenten zijn nu in het noorden van China, op de grens met Mongolië. Om hier te komen moesten zij al behoorlijk wat doorstaan. Ze strandden al in München met technische problemen. Het euvel leek verholpen, maar herhaalde zich in Wenen. Hierna hing het er een beetje om. Mocht de motor nu niet écht gemaakt worden, kon de World Tour al worden afgeblazen. Het lukte. Bulgarije, Turkije en Iran werden doorkruist.STORM IranWat op de studenten tot nu toe het meeste indruk heeft gemaakt is de gastvrijheid van de lokale bevolking. Vooral in Iran viel hen dit op. In Turkmenistan begaven ze zich naar eigen zeggen op minder bekend terrein. Het land wordt nauwelijks bezocht door toeristen. Hierna hadden zij zich verheugd op Oezbekistan, maar door het overlijden van de president hebben ze de activiteiten in dat land van het programma moeten schrappen. Op dit moment zijn de studenten dus in China. In onderstaande video zie je hoe het met ze gaat.

Foto’s: ANP en STORM Eindhoven

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.