dinsdag 21 mei 2024

Wereldreis STORM na een maand

Het is een ambitieus project, de studenten die de wereld willen rondreizen met hun zelf ontwikkelde elektrische motor. Hiermee willen ze de wereld laten zien waartoe elektrisch vervoer in staat is. Ze vertrokken tijdens een groot evenement in Eindhoven. Dit is nu een maand geleden. Hoe is het nu met ze?problemen STORMDe studenten zijn nu in het noorden van China, op de grens met Mongolië. Om hier te komen moesten zij al behoorlijk wat doorstaan. Ze strandden al in München met technische problemen. Het euvel leek verholpen, maar herhaalde zich in Wenen. Hierna hing het er een beetje om. Mocht de motor nu niet écht gemaakt worden, kon de World Tour al worden afgeblazen. Het lukte. Bulgarije, Turkije en Iran werden doorkruist.STORM IranWat op de studenten tot nu toe het meeste indruk heeft gemaakt is de gastvrijheid van de lokale bevolking. Vooral in Iran viel hen dit op. In Turkmenistan begaven ze zich naar eigen zeggen op minder bekend terrein. Het land wordt nauwelijks bezocht door toeristen. Hierna hadden zij zich verheugd op Oezbekistan, maar door het overlijden van de president hebben ze de activiteiten in dat land van het programma moeten schrappen. Op dit moment zijn de studenten dus in China. In onderstaande video zie je hoe het met ze gaat.

Foto’s: ANP en STORM Eindhoven

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen