Nederlandse Ducati

Een Ducati, made in Holland? Jazeker, want vol trots presenteerde Affetto Ducati op de MOTORbeurs Utrecht de Monster River Ground. Aan de basis van deze unieke enduro lag een 1000cc-versie van de Monster. Affetto bouwde de River Ground speciaal voor een klant die met een Ducati wil gaan meedoen aan de Timboektoe Rally. De keuze voor een Monster maakte het project bepaald niet gemakkelijker.

Om de River Ground geschikt te maken voor offroadgebruik, moest onder andere de veerweg vergroot worden. Dit veroorzaakte behoorlijke technische complicaties voor de kettinglijn. En om de handelbaarheid van een enduro te behouden moest de balhoofdpen van de Monster River Ground twee graden verzet worden. Kenners weten dan genoeg…

In dat licht bezien valt de vanafprijs van 16.000 euro erg mee. Helemaal als je weet dat er dik 230 uur in deze River Ground zit. Ducati heeft nog geen interesse getoond maar het zou ons niet verbazen als Fleuren binnenkort telefoon krijgt vanaf het hoofdkantoor in Borgo Panigale.

Foto: © Mark Kamphuis

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?