donderdag 25 april 2024

Nederlandse Ducati

Een Ducati, made in Holland? Jazeker, want vol trots presenteerde Affetto Ducati op de MOTORbeurs Utrecht de Monster River Ground. Aan de basis van deze unieke enduro lag een 1000cc-versie van de Monster. Affetto bouwde de River Ground speciaal voor een klant die met een Ducati wil gaan meedoen aan de Timboektoe Rally. De keuze voor een Monster maakte het project bepaald niet gemakkelijker.

Om de River Ground geschikt te maken voor offroadgebruik, moest onder andere de veerweg vergroot worden. Dit veroorzaakte behoorlijke technische complicaties voor de kettinglijn. En om de handelbaarheid van een enduro te behouden moest de balhoofdpen van de Monster River Ground twee graden verzet worden. Kenners weten dan genoeg…

In dat licht bezien valt de vanafprijs van 16.000 euro erg mee. Helemaal als je weet dat er dik 230 uur in deze River Ground zit. Ducati heeft nog geen interesse getoond maar het zou ons niet verbazen als Fleuren binnenkort telefoon krijgt vanaf het hoofdkantoor in Borgo Panigale.

Foto: © Mark Kamphuis

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen